Tietoa sivustosta

Yleistä

http://arkisto.kokoomus.net on Porvarillisen Työn Arkiston (PTA) ylläpitämä verkkosivusto.


Palvelun käyttäminen

Sivustosta voi etsiä tietoa vapaasanahakuna käyttämällä sivuston yläreunassa olevaa hakutoimintoa vapaasanahakua.

Virtuaalitutkijasalissa digitaalisiin aineistoihin viittaavat linkit avautuvat pääsääntöisesti uuteen selainikkunaan, mikäli dokumentti sijaitsee toisella sivustolla tai tieto on liitetiedostona. Takaisin sivustolle pääsee sulkemalla avautuneen ikkunan.

Sivustolla olevien pdf-tiedostojen lukemista varten tarvitaan maksuton Acrobat Reader X tai vastaava ohjelma, jonka voi noutaa maksutta Adoben sivuilta.

Palvelun käyttötapoja ja -määriä seurataan tilastoinnin ja käyttäjien lähettämien lomaketietojen avulla. Virtuaalitutkijasaliin rekisteröityneiden ja digitaalisia asiakirja-aineistoja käyttäneiden käyttäjien lähettämät lomaketiedot säilytetään normaalin tutkijasalikäytännön mukaisesti sekä tilastoinnin että asiakirjojen asianmukaisen käytön varmentamiseksi.


Tekninen toimivuus

Sivusto on suunniteltu toimimaan parhaiten käytettäessä 1024x768-kokoista tai suurempaa resoluutiota. Pienempää resoluutiota käytettäessä, sisältö ei välttämättä näy tarkoitetulla tavalla.

Sivusto toimii parhaiten käytettäessä Mozilla Firefox-selaimen versiota 12 tai uudempaa. Sivuston toimivuutta on testattu myös Internet Explorer -versiolla 9 ja Google Chrome -selaimilla. Sivuston toiminta edellyttää JavaScript-komentosarjojen sallimista.


Oikeudet

http://arkisto.kokoomus.net -palvelussa olevan aineistojen ja digitaalisten asiakirjojen oikeudet kuuluvat PTA:lle ellei toisin mainita. Virtuaalitutkijasaliin anottava käyttäjätunnus ja salasanat ovat henkilökohtaisia ja niiden luovuttaminen ulkopuolisille on ehdottomasti kiellettyä. Virtuaalitutkijasalin digitaalisten aineistojen käyttöoikeus on ainoastaan käyttöluvan saaneella henkilöllä. Digitaalisen aineiston kopioiden välittäminen eteenpäin on ehdottomasti kielletty.

Virtuaalitutkijasalissa olevan digitaalisen aineiston julkinen ja kaupallinen käyttö ilman PTA:n kirjallista lupaa on ehdottomasti kielletty. Digitaalisten aineistoja saa käyttää vain siihen käyttötarkoitukseen, johon käyttölupa on myönnettyä.

Valokuvien, julisteiden ja muun kuvamateriaalin tekijänoikeudet ovat valokuvaajilla, kuvien tekijöillä tai PTA:lla. Sivustolla olevan materiaalin julkisesta ja kaupallisesta käytöstä on aina sovittava erikseen PTA:n henkilökunnan kanssa.


Vastuu

Sivusto pyritään pitämään ajantasalla ja mahdolliset sivustolla ilmenevät virheet pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti. PTA pyrkii huolehtimaan, että palvelu toimii häiriöttömästi, muttei vastaa mahdollisista toimintakatkoksista, jotka johtuvat esim. päivityksistä, teknisistä vioista tietoliikenneyhteyksien toimintahäiriöistä. Näillä www-sivuilla voi olla linkkejä muihin www-sivuihin. PTA ei vastaa ulkopuolisten www-sivujen sisällöstä eikä linkkien toimivuudesta.