Kontula, Matti

Matti (T) Kontula

Syntymäaika:
1896

Paikkakunta:
Luumäki,

Merkittävimmät toimet:
kansanedustajaehdokas
 

 

Kymen talonpoikaisväestön valtaosa on pienviljelijöitä, joita Luumäeltä kotoisin oleva maanviljelijä Matti Kontula edustaa. Matti Kontula on syntynyt 1896 Kokkomäki –nimisellä sukutilalla, missä hän nuoruudestaan saakka on täysin perehtynyt isiltä perittyyn maanviljelijän ammattiin. Käytyään kansakoulun ja 2-vuotisen maanviljelyskoulun hän ryhtyi uutterasti raivaamaan ja viljelemään kotitilaansa, jonka hän nyt perheineen omistaa.

Hän on eräs niistä sinnikkäistä ja uupumattomista pienviljelijöistä, jotka kotikontuunsa syvästi kiintyneinä ja isien viljelijäperinteille uskollisina tahtovat tehdä kaikkensa maa- ja karjataloustuotannon kohottamiseksi.

Matti Kontula on osallistunut myös lukuisten maatalousjärjestöjen toimintaan sekä yhteiskunnallisiin pyrintöihin. Niinpä hän on paikallisen metsälautakunnan ja Metsäliiton po:n johtokunnan jäsen, hevosseuran sihteeri ja tarkastusyhdistyksen rahastonhoitaja. Hän toimii myös kotikylänsä kansakoulun taloudenhoitajana sekä on osallistunut paikallisen urheilu- ja nuorisoseuran toimintaan. Hänet tunnetaan myös innokkaaksi vapaaehtoisen maanpuolustustyön tekijäksi.

Maanviljelijä Kontulalle mieluisia harrastuksia ovat hevosjalostustyö, raviurheilu sekä yhteiskunnalliset kysymykset.

Lähteet ja kirjallisuus: Karjalan Kansallisen Kokoomuksen kansanedustajaehdokkaat 1948 Kymen läänin vaalipiirissä –lehti, PTA.

julkaistu 9.6.2010