Nikulainen, Yrjö Aukusti

Yrjö Aukusti (T) Nikulainen

Syntymäaika:
1889

Paikkakunta:
Karttula, Turku, Salo

Merkittävimmät toimet:
kansanedustajaehdokas

 

 

Asemapäällikkö Yrjö Aukusti Nikulainen on syntynyt Karttulassa 1889 ja tuli ylioppilaaksi 1908. Samana vuonna hänet otettiin virkamiesharjoittelijaksi valtiorautateille ja 1914 hänet nimitettiin sähköttäjäksi Seinäjoen asemalle. 1916 hän siirtyi samanlaiseen virkaan Piikkiön asemalle. Palveltuaan siellä 4 vuotta hänet nimitettiin kirjuriksi Turun asemalle, missä hän sitten työskenteli yli 20 vuotta, kunnes 1942 nimitettiin nykyiseen virkaansa Salon asemapäälliköksi.

Asemapäällikkö Nikulainen on samalla käytännön maanviljelijä, jonka harrastuspiiriin kuuluvat erikoisesti karjahoito ja hevosjalostus. Se on tehnyt hänestä myös aktiivisen ravimiehen. Vuodesta 1920 hän viljeli omistamaansa Puokarin tilaa Piikkiössä aina vuoteen 1948. Vuodesta 1940 asti hän on omistanut yhdessä poikiensa kanssa Angelniemen Tuiskulan kartanon.

Vuodesta 1935 Nikulainen on toiminut Salon Kansallisseuran puheenjohtajana ja on myös piiritoimikunnan jäsen. Lisäksi hän on Suomalais-Amerikkalaisen yhdistyksen Salon osaston puheenjohtaja ja kuuluu mainitun yhdistyksen koko maata käsittävään keskusvaltuuskuntaan.

Lähteet ja kirjallisuus: Varsinais-Suomen Kansallinen Kokoomus – presidentin valitsijamiesehdokkaat 1949 –lehti, PTA

julkaistu 9.6.2010