Huitu, Niilo Johannes Pellervo

Niilo Johannes Pellervo (T) Huitu

Paikkakunta:
Johanneksen pitäjä, Viipuri, Vihti

Merkittävimmät toimet:
kansanedustajaehdokas
 

 

Maanviljelijä, agronomi, fil. kand. Pellervo Huitu omaa sangen monipuoliset teoreettiset ja käytännölliset tiedot sekä kokemukset maatalouden eri aloilla, joten häntä voidaan täydellä syyllä pitää koko vaalipiirimme maataloustuottajain ja myös siirtokarjalaisten ehdokkaana.

Pellervo Huitu on syntynyt Johanneksen pitäjässä. Hän tuli ylioppilaaksi Karjalan Maanviljelyslyseosta 1920, jonka jälkeen jatkoi opintojaan Helsingin yliopistossa ja suoritti fil. kand. tutkinnon 1925, jolloin valmistui agronomiksi.

Opintonsa päätettyään agronomi Huitu antautui täydellä tarmolla käytännön maanviljelijäksi ja toimi Viipurin maalaiskunnassa omistamansa Ykspään kartanon hoitajana 1925-39 sekä edelleen välirauhan aikana, kunnes yhdessä muiden karjalaisten maanviljelijäin kanssa joutui lopullisesti menettämään kotitilansa. Viljelijäperinteelleen uskollisena Pellervo Huitu ei tästäkään raskaasta menetyksestä lannistunut, vaan osti Vihdin Nummelasta maatilan, jota nyt uutterasti viljelee.

Lähteet ja kirjallisuus: Karjalan Kansallisen Kokoomuksen kansanedustajaehdokkaat 1948 Kymen läänin vaalipiirissä –lehti, PTA.

julkaistu 9.6.2010