Koisaari, Terho

Terho (T) Koisaari

Syntymäaika:
1889

Paikkakunta:
Koisaari

Merkittävimmät toimet:
kansanedustajaehdokas
kaupunginvaltuutettu
 

 

Maanviljelijä Terho Koisaari on syntynyt Rymättylässä 1889. Nuoruudessaan hän kävi kansanopiston ja maamieskoulun ja on sen jälkeen suorittanut erilaisia puutarha- ja kalastusalan ym. kursseja. Tilansa viljelykset ja puutarhan hän on saattanut mallikelpoiseen kuntoon.

Kotipitäjänsä yhteisissä asioissa hän on keskeisimpiä henkilöitä ja ollut mm. 20 vuotta kunnanvaltuuston jäsenenä, 30 vuotta holhouslautakunnan puheenjohtajana ja kuuluu säästöpankin hallitukseen, on pitäjän sähköosuuskunnan perustajia ja sen toimitusjohtaja alusta eli vuodesta 1935 alkaen. Varsinais-Suomen Maanviljelysseuran johtokuntaan hän on kuulunut lähes parikymmentä vuotta ja toiminut saman ajan seuran kalatalousvaliokunnan puheenjohtajana. Niinikään hän on ollut jäsenenä erinäisissä saaristo- ja kalastuskysymyksiä käsitelleissä valtion komiteoissa ja kuuluu Suomen Kalastusyhdistyksen johtokuntaan.

Useissa vaaleissa hän on ollut Kokoomuspuolueen edustaja- ja valitsijamiesehdokkaana. Osallistuttuaan vapaussotaan hän oli suojeluskuntatyössä mukana alusta alkaen. Viime sodan aikana hän toimi is.-alueen sekä Naantalin vesitiealueen päällikkönä. Hyvänä puhujana hän on esiintynyt lukemattomissa kotipitäjässään järjestetyissä juhla- ym. tilaisuuksissa sekä eri puolilla maakuntaa mm. Kansallisen kokoomuspuolueen tilaisuuksissa.

Lähteet ja kirjallisuus: Varsinais-Suomen Kansallinen Kokoomus – presidentin valitsijamiesehdokkaat 1949 –lehti, PTA

julkaistu 9.6.2010