Parikka, Eino Alfred

Eino Alfred (T) Parikka

Syntymäaika:
1904

Paikkakunta:
Viipuri

Merkittävimmät toimet:
kansanedustajaehdokas

 

 

Eino Parikka on syntynyt 1904 Viipurissa, missä valmistui ylioppilaaksi. Hän harjoitti opintojaan Helsingin yliopistossa, missä fil.kand. tutkinto seurasi 1928 ja seppelöitiin filosofian maisteriksi 1932. Opettajantoimensa hän aloitti Kristiinankaupungissa historian ja suomenkielen opettajana. Auskultoituaan välillä normaalilyseossa hän toimi Lahden kansanopistona ja kansankorkeakoulun apulaisjohtajana, joka toimi avasikin hänelle laajat kansanvalistustyön sarat. Pian hän siirtyi kotikaupunkiinsa Viipuriin, missä antautui sanomalehtimieheksi. Sanomalehdistön palveluksessa maisteri Parikka onkin suorittanut hyvin pitkäaikaisen ja hedelmällisen työn. Karjalan toimitussihteerinä ja virkaatekevänä päätoimittajana hän oli 1937-45 sekä sen jälkeen eräiden aikakauslehtien ja nuorisojulkaisujen päätoimittajana ja avustajana sekä toimii nyt kokoomuspuolueen sanomalehtisihteerinä, jossa toimessaan hän on huomattavalla tavalla ammattikokemuksellaan ja asiantuntemuksellaan rikastuttanut koko maan oikeistolehdistöä.

Viipurissa ollessaan hän innokkaasti osallistui myös julkiseen elämään mm. kaupungin retkeilylautakunnan jäsenenä, Viipurin läänin itäisen vaalipiirin keskuslautakunnan jäsenenä ja piirisihteerinä sekä monissa muissa yhteiskunnallisissa tehtävissä. Opiskeluaikanaan hän toimi Viipurilaisen osakunnan kuraattorina ja Ylioppilaslehden johtokunnan jäsenenä ja Akateemisen Heimoklubin sihteerinä. Hän oli myös ansioitunut partiojohtaja.

Lähteet ja kirjallisuus: Karjalan Kansallisen Kokoomuksen kansanedustajaehdokkaat 1948 Kymen läänin vaalipiirissä –lehti, PTA.

julkaistu 9.6.2010