Liemola, Lasse

Lasse (T) Liemola

Syntymäaika:
1940

Paikkakunta:
Helsinki

Merkittävimmät toimet:
kaupunginvaltuutettu
 

 

Anna Pois- ja Diivaillen-kappaleilla ”listoille” 1950-luvulla noussut toimitusjohtaja Lasse Liemola oli Suomen Paul Anka ja Cliff Richard, nilkkasukkatyttöjen samettisilmäinen suosikki. Ensi levynsä Kadun aurinkoisella puolella hän teki jo vuonna 1957. Kaikkiaan Liemola levytti viitisenkymmentä iskelmää. Myöhemmin hänet tunnettiin aktiivisena helsinkiläisenä yrittäjänä, joka lähti mukaan myös politiikan kentille.

Liemola kertoi: Jätin musiikkikuviot 60-luvun puolivälissä, mutta harrastuksena se kulki mukana kaikki työvuodet. Liemola teki 1990-luvulla yksittäisiä hyväntekeväisyyskeikkoja, mutta ei kitaran, vaan haitarin kanssa. Ei minua helposti puhuttu ravintolakeikalle vanhoja hittejäni laulamaan.

Liemola oli yrittäjä, joka järjesti myös helsinkiläisille vihanneksia useiden vuosikymmenien aikana. Politiikassa Leimola joutui puolustautumaan Hesarissa jouluaattona 1999 mm. seuraavasti: Kolmen vuoden työskentely kokoomuksen valtuustoryhmässä on suju­nut hy­vässä yhteistyössä ja ryhmä on tukenut lukuisia esityk­siäni. Kokoomus on ainoa puolue, johon olen kuulunut nyt ja vas­taisuu­dessa. Minut on juuri valittu Helsingin Yrittäjien kokoo­muksen puheenjohtajaksi ja pidän tätä osoituksena valtuustotyö­täni koh­taan osoitetusta luottamuksesta.

Liemola siirtyi kokoomuksen valtuustoryhmään 1996 Nuorsuomalaisten ryhmästä. Kokoomuksen valtuutettuna hän oli vajaan yhden kauden 1997-2000. Hän oli 2001-2004 mm. työllistämistoimikunnan jäsen.

 

LÄHTEET JA KIRJALLISUUS. Kalevi Oksanen, Kokoomuksen valtuutetut Helsingin kaupunginvaltuustossa 1919-2008. Helsingin Kokoomus 2008.

julkaistu 11.3.2009